Jezero Ada Safari

Zelena oaza u Beogradu od 1994.

 

Ada safari je kompleks na Adi ciganliji sa mnogobrojnim sadržajima: sportski ribolov, team bulding park prilagođen jednodnevnim team building programima u prirodi, restoran sa dečijim igralištem gde možete proslaviti dečiji rođendan na otvorenom, razne domaće životinje, sopstvena proizvodnja povrća za restoran sa tradicionalnim receptima.

Renoviran i uređen 2020. godine naš restoran je idealno mesto za odmor i predah od beogradskog urbanog života, a na idealnoj lokaciji na samo 3km od centra.

S obzirom na prošireni kapacitet i velike bašte proslave u prirodnom ambijentu našeg restorana su jedinstvene i nezaboravne.

Jezero Ada Safari

Oaza u Beogradu, na Adi Ciganliji

Ada safari je kompleks na Adi ciganliji sa mnogobrojnim sadržajima: ribolov, team bulding park, restoran sa dečijim igralištem, razne domaće životinje, sopstvena proizvodnja povrća za restoran sa tradicionalnim receptima.
Renoviran i uređen 2020. godine naš restoran je idealno mesto za odmor i predah od beogradskog urbanog života, a na idealnoj lokaciji na samo 3km od centra.
S obzirom na prošireni kapacitet i velike bašte proslave u prirodnom ambijentu našeg restorana su jedinstvene i nezaboravne.

  SPORTSKI RIBOLOV


 

Malo jezero je očišćeno 1994.god., pokošeno, poribljenio i postaje najatriktivnija komercijalna voda u EX Jugoslaviji sa najbrojnijim kapitalnim primercima šarana. Oživljen je sportski ribolov u sred Beograda sa vrlo strogim pravilima, a sve u cilju zaštite kapitalnih primeraka ove rečne lisice.

Jezero započinje svoju novu istoriju sa sloganom “Uhvati i pusti”. Stvara se svest o nužnosti da se šaran zaštiti i sačuva. I nakon 20 godina Ada Safari je simbol zaštite kapitalnih primeraka šarana i mesto za dobar ulov gde najbolje šarandžije Srbije ukrštaju svoje štapove i nastavljaju tradiciju ovog kako ga oni sami zovu ribolovačkog Vimbldona, sa 10 tona ribe i 250 komada kapitalaca preko 12kg., najvećim šaranom Kostom od 27kg.

Propozicije

ribolov-slide

  ETNO RESTORAN “OPUŠTENO”


 

Restoran je podignut 2004.god., gde se služe nacionalna jela spremana po starim srpskim receptima iz originalnih posuda što budi interesovanje sve većeg broja građana i turista. Svojom pozicijom, iznad jezera, drvenom građom i baštom pod otvorenim nebom, pod krošnjama gustih jasenova, oraha, tuja uz najbolje domaće vino i hranu čini da se osećate kao da ste kilometrima daleko od užarenog gradskog asfalta.

Restoran postaje omiljeno mesto za neobične proslave: venčanja u starom Vajatu, na čamcu, na mostu ….

Dvorište je sređeno za opušteni boravak u senci stoletnog drveća gde se jedu nadaleko poznate girice i riblja čorba uz pivo ili sok po cenama prilagođenim za svačiji džep. Postalo je mesto gde možete uživati u prirodi i lepoti ove male beogradske oaze neverujući da se nalazite na samo 4 km od centra grada.

Proslave

restoran4

  DRVENI VAJAT,


 

iz 18. veka, sa svojim ograđenim dvorištem koji prika zuje život naših predaka predstavlja muzejski eksponat gde možete uživati u duhu prošlosti.

Originalan, prenet iz Šumadije 2010.god. Mnoge reportaže, razna snimanja su napravljena baš u i oko njega.

dv3

  UMETNIČKE POSTAVKE


 

Sve se brižljivo radi kako bi se očuvao mikro eko sistem u sred Beograda, a originalnost ostala. Prijateljstvo sa našim slikarima i vajarima nam pomaže da to i ostvarimo, pa je urađena trodimenzionalna postavka ,,an sam blaž;spomenik šaranu;u dvorištu vajata, podni mozaik, motiv pravoslavni krst; drvena skulptura krsta po uzoru na Heraldični znak hrišćanstva.

Godine 2011. napravljen je most po ugledu na Most preko Ade ispod kojeg teče potok. Čudesna šuma je prostorno rešenje eksterijera koji sačinjavaju skulpture od različitih materijala postavljena 2014.god. One predstavljaju figure iz poznatih bajki tematski odvojene.

Cilj je dovesti decu u prirodu i odvojiti ih od elektronskih medija. Kao i da predstavimo našu prošlost.

  MINI ZOO VRT (nastao 2003.god)


 

domaćih životinja otvoren za sve posetioce, omiljen je među najmalađima. Neke od njih slobodno šetaju družeći se sa posetiocoma. Veliki akvarijum koji poseduje neobične vrste šarana. Zovemo ih zlatne ribice budi veliku pažnju svakog posetioca.

Dečiji program

paun